Quiche de verdures




Una Quiche és una mena de pastís salat d'origen francès, el qual té com a base de pasta brisa crua que s'omple amb una barreja molt líquida de llet, ous i farina, on es poden afegir ingredients al gust. En el nostre cas optarem per ficar-hi verdures ja que es una manera diferent  a la que estem acostumats a consumir-les.




Ingredients (4 Persones)
- Farina de blat (per a la base de pasta brisa) ............................... 200 g - Mantega (per a la base de pasta brisa) ....................................... 100 g - Clara d'ou (per a la base de pasta brisa) ..................................... 60 - 70 g - Ceba tendra (per al farciment) ..................................................... 2 unitats - Pastanaga (per al farciment) ........................................................ 1 unitat - Carabassó (per al farciment) ....................................................... 1/2 unitat - Bròquil (per al farciment) ..............................................................150 g
- Formatge ratllat (per al farciment) ............................................... 100 g - Ou (per al farciment) ..................................................................... 3 unitats - Nata líquida (per al farciment) ..................................................... 150 ml - Oli d'oliva verge extra - Sal - Pebre negre mòlt


Procediment
Dificultat: Baixa
Temps necessari: 1 hora i 35 minuts

-Comencem preparant la pasta brisa. Primer fem una muntanya amb la farina i li afegim un polsim de sal i la mantequilla (que ha de estar refrigerada) tallada a daus per a facilitar que es desfaci.
- A continuació fem un forat al centre i afegim la clara de ou (en separem una mica per més tard). Barregem fins a aconseguir una mescla homogènia i l'embolcallem en paper film i la deixem reposar 30 minuts a la nevera.

VIGILAR NO AMASSAR DE MÉS JA QUE LA MASSA SE'NS POT TORNAR DURA !!

- Mentrestant piquem les verdures i les tirem en una paella amb una mica d'oli, a foc suau, i començant per la ceba tendra. Quan aquesta s'hagi tornat lleugerament transparent, hi afegim la pastanaga i, deu minuts després, el carabassó i el bròquil el qual el deixarem coure durant 5 minuts i retirarem les verdures del foc.
- Seguidament, barregem els ous amb la nata líquida i salpebrem sense passar-nos i tenint en compte la quantitat de formatge que porta la Quiche. Retirem la massa de la nevera i l'aplanem amb un corró. Cobrim amb ella la base i els laterals d'un motlle de 18 cm, retirem l'excés, punxem la base i posem al forn (coberta amb paper de forn i llegums secs que facin de pes) durant 20 minuts a 180ºC.




- Transcorregut aquest temps, traiem la base del forn i retirem els llegums. Immediatament la pinzellem amb la clara d'ou que tenim reservada, que quallarà per efecte de la calor i s'impermeabilitzarà la massa (evitant que s'estovi amb el farciment). Omplim amb les verdures, el formatge i la barreja d'ou.





- Finalment posem al forn de nou a 180ºC durant 30 minuts o fins que es dauri. Deixem reposar 10-15 minuts abans de servir.





Comentaris

Entrades populars