DINARA KASKO O L'ART DE FER PASTISSOS 3D
S'acosta Pasqua i amb ella les mones i, com ja és habitual per aquestes dates, ens posem molt dolços i us vam mostrar alguna de les meravelles que s'estan fent en el camp de la pastisseria amb l'ajuda de les impressores 3D.
Tal com explica al seu web, Dinara Kasko és una arquitecta i xef pastissera d'Ucraïna que té 28 anys i va començar a fer pastissos simples com la majoria de les mestresses de casa, però ràpidament això es va convertir en la seva passió.
Es va graduar de la Universitat d'Arquitectura i Disseny i va treballar com a arquitecta dissenyadora i visualitzadora en 3D, encara que al final li va acabar interessant més la pastisseria.
Les tècniques experimentals que utilitza per realitzar les seves creacions són totalment originals, en canvi, els pastissos estan fets amb ingredients relativament convencionals: pa de pessic, mousse de xocolata, confitura de baies, massa de farina i merenga.
Per als processos creatius s'envolta de diferents professionals de camps tan dispars com les matemàtiques, l'escultura o l'arquitectura, que treballen conjuntament amb complicats algoritmes i diagrames per assolir la perfecció, incorporant principis com el mètode Voroni, per exemple. Dóna forma a creacions que troben l'equilibri entre estètica i delícia per al paladar.
Segons ella, l'aparença és tan important com el seu sabor. Té predilecció per les formes geomètriques simples com el cub, la piámide i l'esfera, els colors negre, vermell i blanc, les línies rectes agudes ... la sobrietat al cap ia la fi. Gràcies a l'ús de la tecnologia de modelatge i impressió en 3D, pot portar a terme els seus meravellosos dissenys d'una manera relativament senzilla
Inicialment, Kasko va crear una sèrie de diferents motlles geomètrics impresos en 3D compostos per sis models diferents basats en figures geomètriques simples. El resultat va ser un conjunt de diversos objectes petits, similars als del concret, que quan s'obrien revelaven una coca complexa i deliciosa
Aquesta tecnologia s'ha acomodat també en el món de la cuina i hem vist una gran varietat de plats impresos en 3D. Des pizzes fins estranyes estructures de sucre.
Però Kasko no la utilitza d'aquesta manera: "Model meus motlles en 3DMax, imprimeixo el model mestre en una impressora 3D i faig el motlle de silicona".
Si vols veure més vídeos de les diferents receptes que ha fet Kasko, pulsa aquí per accedir al seu canal de youtube o ve aquí si vols accedir a la seva página web
Font: entresd.es
Vale .... muy interesante ...
ResponElimina